Design

Hvornår er en licensaftale en god idé?
Det er altid en forretningsmæssig vurdering om, og evt. hvornår, det er hensigtsmæssigt at indgå en licensaftale. Man kan derfor ikke entydigt sige, hvornår det er det bedste tidspunkt for indgåelse af en licensaftale.

Når man udvikler nye produkter, får man ofte registreret flere design. Men som regel får man ikke brug for dem alle. I sådan en situation kan man overveje at udlicensere disse design og dermed generere licensindtægter på dem i stedet for at lade dem ligge ubrugte hen.

En licensaftale kan også være en god idé, hvis man vil ind på et nyt geografisk marked og ikke har de nødvendige ressourcer og kompetencer til at bygge forretningen op. Så kan en mulig partner være en virksomhed, som har gode produktionsforhold, som har et veludviklet distributionsnetværk, eller som har en god adgang til detailledet.


Ønsker du at ind- eller udlicensere et design, bør du kontakte en professionel rådgiver, der kan hjælpe dig med udarbejdelsen af en kontrakt, der er tilpasset din konkrete situation.